Mijn favorieten

Verkooptips

DE VERKOOPTIPS VAN DAAN MAKELAARDIJ!

Om uw woning zo goed als mogelijk te kunnen presenteren, heeft DAAN makelaardij de volgende tips voor u als verkoper. Want ook u kunt u een belangrijke rol spelen in de snelle verkoop van uw woning.

Bekijk uw huis objectief

Voordat u uw huis daadwerkelijk in de verkoop zet, is het verstandig om uw huis objectief te bekijken. Ga naar buiten en bekijk uw huis alsof u het voor het eerst ziet: wat valt u op, wat kan verbeterd worden? Ga dan naar binnen en bekijk uw huis dan per ruimte. Noteer de mogelijke verbeteringen.

De eerste indruk telt!

Al voordat de mogelijke koper uw huis binnenstapt, heeft deze een mening of idee over uw huis. Zorg dat alles er zo goed mogelijk uitziet en er zo min mogelijk aanmerkingen op uw huis kunnen zijn.

Een goed verzorgde tuin en een opgeruimde entree naar de voordeur heten de kandidaat koper welkom. Net zoals een fris geschilderde (of tenminste goed schoongemaakte) voordeur. Als het herfst is, hark de bladeren bij elkaar. Hoe minder obstakels tussen de aspirant koper en uw huis, hoe beter.

De kleine klusjes

Nu u uw huis gaat verkopen is het hoog tijd om die kleine klussen te doen die u steeds heeft uitgesteld. Het bijwerken van oude lekkagesporen, het bijwerken van beschadigde muren, kale peertjes vervangen door lampen, het vernieuwen van een douchegordijn en de kitrandjes in de doucheruimte. Controleer alle kranen en lichtpunten, repareer klemmende deuren en loszittend hang & sluitwerk. Laat kleine probleempjes geen schaduw werpen op de goede kanten van uw woning.

De potentiële koper ziet liever hoe geweldig uw huis er uit ziet dan hoe goed het eruit kan zien ‘met een beetje werk’.

Opknapbeurt

Soms levert een kleine opknapbeurt, waarbij de belangrijkste mankementen van uw huis worden aangepakt, al voldoende op. Zo kan een investering van 500 euro soms een verschil van 5000 euro in verkoopprijs betekenen. U kunt altijd met DAAN makelaardij overleggen of een opknapbeurt het gewenste resultaat op zal leveren.

Schilderwerk

Wat dacht u van een kleine opfris schilderbeurt? U toont uw huis op z’n best als alle muren egaal zijn geschilderd. Gebruik lichte kleuren. Accenten kunt u altijd aanbrengen met felgekleurde kussens of andere gekleurde woonaccessoires.

De keuken

Ziet uw keukenblok er niet zo heel erg mooi meer uit? Een makkelijke, goedkope ingreep is om de keukenkastdeurtjes te vervangen of te schilderen. Of denk aan iets simpels als nieuwe handgrepen. Als u ook nog mooie details als bijvoorbeeld design-deurknoppen of handgrepen monteert, ziet uw keuken er weer als nieuw uit!

De garage

Heeft u een garage, zorg dan dat deze netjes is opgeruimd en zo leeg als mogelijk. Zet de auto en de fietsen even buiten. Nog beter de auto in een andere straat en niet voor de deur!

Hou de sfeer erin

Wek niet de indruk dat u al een huis heeft gekocht. Zorg dat de verhuisdozen uit het zicht blijven. Bent u al verhuisd? Een leeg huis maakt het voor potentiële kopers lastig om zich een goed beeld te vormen van de grootte van de kamers en hoe de indeling kan zijn. Laat nog wat meubels achter in uw oude huis en laat de gordijnen en vitrages hangen. Dat ziet er net iets gezelliger uit.

Opgeruimd staat netjes

Zorg dat uw huis schoon is en opgeruimd! Een schoon en opgeruimd huis is veel aantrekkelijker voor potentiële kopers dan een rommelig huis. Veel mensen kunnen niet door de spullen heen kijken of zien door uw spullen de hoeveelheid aan ruimte niet meer. Verwijder overbodige spullen, voor een extra ruime indruk.

Een lekker luchtje

Zorg dat het lekker ruikt in uw huis. Lucht uw huis voor de bezichtiging. Laat muffe slaapgeuren verdwijnen. Zet een mooie bos verse bloemen op tafel.

Sfeerlicht

Wordt uw huis bezichtigd, doe dan verlichting aan op een paar strategische plekken. Dit verhoogt de sfeer, zelfs overdag. Teveel lampen aan impliceert dat het een donkere woning betreft. En: zorg dat de kamers een comfortabele temperatuur hebben, ook al bent u er zelf niet.

Geef ze de ruimte

Als het even kan, zorg dat u en uw huisgenoten tijdens een bezichtiging niet thuis zijn. Heeft u een hond of ander huisdier, neem deze even mee voor een flinke wandeling. Niet iedereen is gesteld op huisdieren.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring