Mijn favorieten

Verhuurder

HOE GAAT DAAN MAKELAARDIJ TE WERK BIJ DE VERHUUR VAN UW WONING?

Op basis van onderstaande stappen zal DAAN makelaardij u begeleiden bij het verhuren van uw woning.

stap 1: Kennismaking met de makelaar en opname van de woning.

Het begint natuurlijk allemaal met een uitgebreid informerend kennismaking gesprek, waarin u met ons uw wensen en verwachtingen bespreekt. De makelaar neemt tijdens dit bezoek uw woning goed op en informeert u over de mogelijkheden met betrekking tot het verhuren van uw woning.

stap 2: De verhuur strategie en huurprijs wordt geadviseerd.

De makelaar brengt na het kennismakingsgesprek en een uitgebreid onderzoek een vrijblijvende en kosteloos waarde advies uit en stelt een verhuurplan op. Dit geeft u als verhuurder een duidelijk en helder beeld over de dienstverlening.

stap 3: De opdracht tot dienstverlening.

U heeft besloten om uw woning met DAAN makelaardij te gaan verhuren. Een uitstekende keuze! Alle zaken en afspraken die we met u hebben gemaakt zullen we nu schriftelijk vastleggen in een opdracht tot dienstverlening. Na het ondertekenen van deze opdracht tot dienstverlening en het aanleveren van de noodzakelijke gegevens kunnen wij nu van start gaan met de daadwerkelijke verhuur!

stap 4: Foto’s en plattegronden.

Om uw woning zo goed mogelijk te kunnen presenteren, is het natuurlijk noodzakelijk om mooie plaatjes te maken voor de website, de brochures en eventueel ander promotiemateriaal. Tevens hebben wij een plattegrond van uw woning nodig.

stap 5: Presentatie op onze website en de diverse andere sites.

Uw woning zal gepresenteerd worden op onze eigen website, DAANmakelaardij.nl. Verder is er de mogelijkheid om de woning te promoten op diverse websites zoals pararius.nl, marktplaats en huislijn.nl. De makelaar zal de mogelijkheden met u bespreken tijdens het kennismakingsgesprek.

stap 6: Potentiële huurders worden actief benaderd.

Naast de plaatsing op de diverse internetsites, gaan we actief op zoek naar kandidaat-huurders doormiddel van promotie via social-media. Daarnaast stelt DAAN makelaardij haar netwerk van woningzoekende en makelaars uiteraard op de hoogte van uw woning.

stap 7: Bezichtigingen vinden plaats. Na afloop een uitgebreid verslag.

Wanneer een potentiële huurder uw woning wilt bezichtigen, neemt DAAN makelaardij direct contact met u, om een afspraak in te plannen. Tijdens de bezichtiging is het de bedoeling dat de woning netjes en toonbaar is. Daarnaast is het van belang dat een kandidaat huurder in alle rust uw woning kan bewonderen. De ervaring is, dat kijkers het moeilijk vinden om zich uit te laten over hun ervaring met de woning, wanneer de eigenaar aanwezig is. Helaas moeten wij u daarom vragen om even uw woning te verlaten, wanneer wij met de potentiële huurder de woning komen bezoeken. Na de bezichtiging brengen wij u natuurlijk op de hoogte van de eerste reactie van de kijker.

stap 8: DAAN makelaardij belt de kijker op korte termijn na voor zijn/haar reactie.

Indien wij binnen 2 dagen nog niets hebben vernomen van een potentiële huurder, met wie wij de woning hebben bezocht, nemen wij contact met hen op. DAAN makelaardij houdt u natuurlijk op de hoogte van de verdere vorderingen met de kandidaat.

stap 9: Screening van de kandidaat huurder.

Wanneer een kandidaat huurder uw woning wilt huren, dient deze diverse papieren bij DAAN makelaardij in te leveren voor een achtergrond- & financiële check.

stap 10: DAAN makelaardij maakt het huurcontract op.

Nadat de kandidaat huurder is gecheckt, en alles akkoord is bevonden, legt DAAN makelaardij dit vast in een huurcontract. Dit huurcontract geeft de rechten en plichten van zowel de huurder als de verhuurder weer. Het contract wordt met u en de kandidaat huurder besproken.

stap 11: De verhuring.

De ondertekening vindt plaats in de woning. Waarbij we eerst nog een rondje door de woning maken, om de staat van de woning vast te leggen in een inspectierapport. Tevens nemen wij samen met u en de huurder de meterstanden op. Hierna zullen wij het huurcontract gezamenlijk ondertekenen en draagt u de sleutels over aan de huurder.

stap 12: Tussentijdse inspecties.

DAAN makelaardij zal tussentijds contact opnemen met de huurder. Indien gewenst brengt DAAN makelaardij tussentijds een bezoek aan de huurder. Ook behandeld DAAN makelaardij eventuele klachten van de huurder tijdens de huurperiode.

stap 13: Einde huur.

Nadat de huurtermijn is verlopen, zal er een uitcheck plaatsvinden. DAAN makelaardij zal met de vertrekkende huurder de woning doorlopen, om te checken of de woning in dezelfde staat wordt achter gelaten als ten tijde van de verhuring.


DAAN makelaardij biedt een full-service dienstverlening aan van A tot Z!

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring