Mijn favorieten

Verhuur

UW WONING VERHUREN

Stel u gaat samenwonen, u wil gaan werken/ reizen in het buitenland of u heeft een nieuw huis gekocht en de oude woning is nog niet verkocht. Om de hypotheeklasten te beperken en dubbele woonlasten te voorkomen wilt u uw huis (tijdelijk)verhuren. Maar kan dit zomaar?

Om uw woning te kunnen verhuren moet u toestemming verkrijgen van uw hypotheekverstrekker, omdat de hypotheek bedoeld is voor een huis voor eigen gebruik. Dit is van belang aangezien het negeren van de hypotheekvoorwaarden vroeg of laat eventueel gevolgen kan hebben voor uw hypotheek.

Wanneer er een hypotheek is, wordt er hypotheekrente betaald en gebruik gemaakt van hypotheekrenteaftrek. Maar u kunt de hypotheekrente alleen aftrekken voor de woning, die u voor eigen bewoning gebruikt, uw hoofdverblijf.

In Nederland hebben huurders van woningen een ongekende huurbescherming, de beste in de wereld. Hier is op zich natuurlijk niets mis mee, maar dit kan voor de verhuurder wel een zeer groot nadeel zijn in het geval van problemen met de huurder. Het grootste dilemma is dat tijdelijke verhuur in ons land wettelijk niet bestaat. Zo goed dat bij vele (toekomstige) verhuurders de vrees bestaat dat de “je de huurder er niet meer uit krijgt”.

DAAN makelaardij informeert u graag over de mogelijkheden en de regelgeving met betrekking tot het verhuren van uw woning.


GRATIS VERHUUR ADVIES

Het begint natuurlijk allemaal met een uitgebreid informerend kennismaking gesprek, waarin u met ons uw wensen en verwachtingen bespreekt. De makelaar neemt tijdens dit bezoek uw woning goed op, brengt hierna een vrijblijvende en kosteloos huurprijs advies uit en stelt met u een persoonlijk verhuurplan op. Dit geeft u als verhuurder een duidelijk en helder beeld over de dienstverlening.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring